3ème Régiment Chasseurs à Cheval de la LigneZesde Regiment Huzaren van Boreel

 

Welkom op de site van HCV ‘En Vedette’

 Na een zeer geslaagd winterbivak op Slot Loevestein in 2007 besloten zes vrienden deze vereniging op te richten. De zes vrienden hebben stuk voor stuk een lange geschiedenis achter zich in de hobby re-enactment en dan met name in het re-enacten van cavalerie. Re-enactment laat zich het best omschrijven als het uitbeelden van geschiedenis. Wij willen het leven van de cavalerist in de napoleontische periode (1795-1815) zo realistisch mogelijk uitbeelden. Hierbij proberen we onze uitrusting en uniformering zo historisch verantwoord mogelijk te krijgen. Dit geldt ook voor de uitrusting voor de paarden. Ook het bivakleven wordt zo authentiek mogelijk gehouden. De vereniging heeft vriendschap en de liefde voor paarden en de rijkunst hoog in het vaandel staan.

Thans beelden we twee cavalerieregimenten uit;

De vereniging neemt deel aan vele evenementen in binnen- en buitenland met als jaarlijks hoogtepunt De Slag bij Waterloo.

Het re-enacten van een cavalerie-eenheid vergt van de leden, inzet, tijd, rijkunst en helaas ook geld. Het is, wat ons betreft, het mooiste om te re-enacten maar het is tevens ook het moeilijkste om te re-enacten. Vandaar dat vrienschap erg hoog in ons vaandel staat, bij ons moet je van elkaar op aan kunnen te velde!

 Vigil et Audax!

 Albert van Ee secretaris HCV ‘En Vedette’